Det var en gang…

Min familie reiste til Hedemora i Sverige for å kjøpe hund, året var 1978, og rasen hadde vi aldri sett før! Men mange og lange telefonsamtaler med Barbro Lundstrøm tilsa at vi nå hadde funnet «vår» rase». En herlig valp «Caymosa`s Lolita» (Lollo) ble med hjem til oss og lite visste jeg da om hvor mye denne rasen ville bety for meg framover. Jeg var kun 10 år den gangen. Dette var egentlig min mors hund, men jeg fulgte ivrig med på lydighetskurs, jakttrening og utstilling. Jeg ble fort «hundegal», og det ble etterhvert flere hunder i huset bl.a: Bjørgs Rebekka, Caymosas Juni, NUCH Caymosas Märta, Klokkeråsens Jeanice, My Boy Lollipop, Caymosa`s Amanda…

caymosaslolita

Caymosas Lolita – Lollo f. 1978 (Heronsflight Tinker – NUCH Mimosa of Halstock)

Spesielt av disse hunder må nevnes NOUCH Caymosas Märta. Som valp lånte jeg med meg henne på utstilling, det resulterte i BIR! Jeg kjøpte nytt bånd til hunden og sa til Barbro at denne hund får du ikke tilbake – hun blir med meg hjem!  Hun ble raskt Champion og vant mye i utstillingsringen, hun var en av de mestvinnende tispene i Norge på tidlig 90- tallet. Jeg trente henne også i jakt – hun var en ivrig apportør med stor motor som gikk spesielt godt i vann! Märta hadde tre kull og er mor til bl.a. NOUCH Caymosas Camilla.

scan10007
NUCH Caymosas Märta (NUCHKlokkeråsens James Dean – NUCH Nord.v.- 84 Denise)

Etterhvert steg ønsket om å starte oppdrett og det var både en stor trygghet og meget lærerikt å kunne gå inn i kennelen til Caymosa (Barbro hadde flyttet til Norge og ble faktisk vår nabo!) Noen år eldre og erfaringer rikere ønsket vi imidlertid å ha et eget kennelnavn, det ble Hannemor (etter Hanne og min mann Morten!) I 1992 fikk jeg en stor mulighet når jeg falt PLADASK for en valp hos Berit Skullestad (Kennel Klokkeråsen). Planen var egentlig å beholde en valp fra min egen tispe NUCH Caymosas Märta, men etter en del «våkenetter» med mye «grubling» ble «Gela» (Nuch Nord.v.98 Klokkeråsen`s Weigela) med oss hjem. Et valg vi aldri har angret på. Denne herlige valp utviklet seg til en liten stjerne, hun ble fort NOUCH og i 1998 ble hun Nordisk vinner og mestvinnende flat tispe i Norge (vinner av Gardenia prisen). Vi var så heldige å ha glede av hennes unike personlighet i hele 13 år. Nå hviler hun under en busk i hagen, en Klokkebusk med navn Weigela. Hun har hatt fire kull og er mor til mange flotte hannemor hunder bl.a. NUCH Hannemors Eleonora og NUCH Hannemors Emil.
gela-farve

NUCH Nord.v. 98 Klokkeråsens Weigela  «Gela «(Klokkeråsens Good Luck Ruben – NUCH Klokkeråsens Orkide). Most vinning bitch in Norway 1998.

frontbilde-av-nora

NUCH Hannemors Eleonora (Int Nord uch Nlch NV-96 Coalport Country Man – NUCH Nord.v.98 Klokkeråsens Weigela – ) 

Gelas ivrige barnebarn NUCH SU(u)CH Hannemors Just Married «Oliva» gjentok i 2002 og 2005 suksessen og ble landets mestvinnenede flat tispe (Gardenia prisen). Hun har som sin bestemor også flere BEST IN SHOW! Olivias mor NUCH Hannemors Eleonora har vist seg å være en god avelstispe, hun har foruten om Olivia flere fremgansrike barn, bl. a. NOUCH SEU(u)CH Hannemors Lady of the House «Alma», NUCH Hannemors Looks Like A Million «Jonas», Hannemors Just A Miracle «Kaisa»(2 cert) Hannemors Lap of Honour «Alice»(2 cert)og Hannemors Land Lord «Storm»(1 cert).

  oliva-bis_0

NUCH SU(u)CH Hannemors Just Married – «Olivia» (NOUCH Caymosas Sander – NOUCH Hannemors Eleonora) Most vinning bitch in Norway 2002 and 2005.   

Olivia halvsøster  NUCH SU(u)CH Hannemors Lady of the House «Alma» har som nevnt også stor suksess i utstillingsringen, hun ble mestvinnende tispe i Norge i både 2007 og 2008, i 2008 ble hun i tillegg også mestvinnende flatcoat (Shimmy trofèet).

nkk-fredrikstad-2005-001

NUCH SU(u)CH Hannemors Lady of the House «Alma» BOS together with her father Multi Champ. Multi w.  Almanza Far og Flyg «Simon» BOB.   

 

alma2008

NUCH SU(u)CH Hannemors Lady of the House «Alma» (Multi Champ. Multi w. Almanza Far og Flyg – NUCH Hannemors Eleonora – ). Most vinning bitch in Norway 2007, 2008 and top winning flatcoat in 2008.

 

img_1679

Our young dog Hannemors Super Trouper «Happy» (Swallowsflight Ebony Image – NOUCH SEUCH Hannemors Lady of the House )

 

Hannemors – BREEDER OF THE YEAR 2006

Jeg takker gode valpekjøpere som i 2006 fikk meg til å begynne å stille oppdretterklasse. Jeg driver jo et lite oppdrett, og mange hunder å velge på hadde vi ikke, men vi hadde stor suksess og mye morro !!! Året ble avsluttet som Beste oppdretter, det er første gang en flatoppdretter vinner denne prisen i Norge. Se video: Årets oppdretter/Breeder of the year

beste-oppdretter

BEST IN SHOW – NKK BØ, 2006

img_2969-small

BEST IN SHOW – NKK KONGSVINGER, 2006

bis-kongsvinger-08

BEST IN SHOW – NKK KONGSVINGER, 2008

Jeg er stolt av å kunne være oppdretter av denne flotte rasen, og interessen har såvisst ikke blitt mindre med årene. Jeg har engasjert meg i flere verv innenfor retrieverklubben, bl.a. fire år i avlsrådet for flatcoated retriever.  I februar 2010 ble jeg autorisert eksteriørdommer.

 

Interessen har ikke blitt mindre med årene og i 2018 hadde vi gleden av å ha 4 av våre egne hunder blant de 10 mestvinnende flattene i Norge!

Vinner av både Gardenia prisen og Shimmytrofèet 2018:

NUCH SE U(u)CH SE V-17 Hannemors My Everything «Carmen»

 

 

Jeg gleder meg fortsatt til å følge flatten som med all sin glede og utstråling har hatt en spesiell plass i livet mitt helt siden 1978.

Hanne